Artikel på Goda Nyheter Torsby

I maj publicerades en artikel om oss på Goda Nyheter Torsby. Läs hela artikeln här: http://www.godanyhetertorsby.se/ett-riktigt-hastliv-for-familjen-malmstrom/

Malmstrms

Ett riktigt hästliv hos familjen Malmström

Familjen Malmström lever ett riktigt hästliv och det har funnits hästar på gården i Önnerud strax norr om Torsby i flera generationer.

Familjen Malmström har ägt, tävlat och fött upp många hästar genom åren och idag finns tretton stallplatser på gården. 2014 byggde de ett toppmodernt ridhus där de nu tränar sina hästar. I ridhuset hålls även en del kurser och andra ryttare från trakten har möjlighet att träna där mot en terminsavgift.

– Vi byggde ridhuset hösten 2014 för att underlätta inridningen och hanteringen av våra egna uppfödningar och kunna erbjuda våra inackorderade hästar och andra privatryttare en plats att träna på, säger Anna Malmström som är dotter i familjen.

Torpgården byggdes på slutet av 1800-talet av Håkan Malmströms mormors mor och far och det har alltid funnits hästar på gården.

Anna är uppväxt med hästar omkring sig och har haft egen häst och tävlat sedan hon var sju år. Hennes pappa Håkan har också hållit på med hästar i hela sitt liv. Han har varit ridlärare, jobbat på travstall och tävlat i hoppning. Militärtjänsten gjorde han på K1 vid beridna högvakten vid Stockholm slott.

Mamma Siv har även hon haft egen häst och ridit hela sitt liv och var bland annat med och startade Finnskoga/Dalby ridklubb på 70-talet. Hon är utbildad ridinstruktör och har även gått kurser  inom handikappridning, då hon till vardags jobbar på Frykcenter i Torsby. Siv började med avel på 90-talet och familjen har fram till idag haft ca 25 hästar i sin ägo, varav flera egna uppfödningar.

Familjen föder upp svenskt halvblod, främst till dressyr. Av uppfödningarna har ett flertal hästar fått gångartsdiplom och kvalat till unghästchampionaten på Flyinge. En av avkommorna gick även i fyrspann hos Fredrik Persson och var med och vann VM i lag år 2000.  – Vår målgrupp som vi riktar vår uppfödning till är främst dressyrryttare som är på jakt efter bra gångartshästar, berättar Anna.

Just nu har familjen Malmströn fyra egna hästar, varav två avelston som får föl var och vartannat år som de sedan säljer. Anna har två egna uppfödningar som hon tränar och tävlar i dressyr.

Av: Anna Öhgren-Bodén | 2016-05-27 – 18:33